Haal de bakplaat uit de oven, en bekleed deze met bakpapier
Snijd alle kip in reepjes
Verspreid de gekookte quinoa over het bakpapier en doe deze in de oven voor 20 à 25 minuten. Wacht totdat deze een goudbruin wordt
Laat het afkoelen. Houd 50 gram quinoa apart
Halveer de rest van de quinoa. De ene helft mix je met de staafmixer totdat het eruit ziet als meel, de andere helft mogen nog wat stukjes bevatten. Zie de foto als voorbeeld.
Verhoog de temperatuur van de oven tot 250 graden
Doe de quinoa kruimels en de 50 gram gekookte quinoa in een kom. Voeg het paneermeel, zout en peper toe en meng dit door elkaar
In een andere kom meng de karnemelk en eventueel een beetje BBQ-saus als je dit wilt. Voeg de kip hieraan toe.
Haal de kiprepen er stuk voor stuk uit en bestrooi deze met de quinoa kruimels en zorg ervoor dat dit blijft zitten.
Leg ze op het bakpapier in de oven en zet de oven op 10-12 minuten.
Tip: zet wat BBQ saus klaar om de quinoa chicken fingers in te dippen.
Eet smakelijk!
CONTACTFORMULIER
Voor meer informatie over Nederlandse Quinoa of bij andere vragen, graag onderstaand formulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.
CONTACTFORMULIER TELERS
Voor meer informatie over de teelt van Nederlandse Quinoa of als u interesse heeft in het telen van quinoa in het nieuwe teeltseizoen, graag onderstaand formulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.