Ingrediënten
- 1/2 kop grove havervlokken
- 1/2 kop ongekookte quinoa zaden
- 1/2 kop quinoa pops
- 1/4 kop pompoenpitten
- 1/4 kop zonnebloempitten
- 1/2 kop pindakaas
- 1/3 kop honing
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl zeezout
- 1/4 kop gebroken lijnzaad
- 1 el chai zaadjes
- 5 gedroogde vijgen, in grove stukken gesneden
- 25 gram pure chocolade (wij kozen voor 85% cacao)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de havervlokken, quinoa, pompoen- en zonnebloempitten
- Plaats de bakplaat in de oven zodra deze op temperatuur is. Rooster de haver, quinoa en pitten ongeveer 10 minuten. Doe daarna in een middelgrote kom en zet even apart.
- Zet een klein steelpannetje op het vuur en verwarm de pindakaas, honing, kaneel en zeezout op laag vuur. Blijf regelmatig roeren tot het een gladde pasta wordt.
- Zet van het vuur, laat een minuutje afkoelen en voeg het toe aan de kom met haver, quinoa en pitten. Roer goed door zodat alles goed met elkaar mengt.
- Roer vervolgens de quinoa pops, chia zaadjes en lijnzaad erdoorheen.
- Neem een kleine ovenschaal of cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Doe hier het mengel in en druk het stevig in de vorm. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie en versier de bovenkant met de stukken vijg en gesmolten chocolade.
- Plaats de vorm voor 30 minuten in de vriezer zodat het een hard geheel kan worden. Snijd het daarna in ongeveer 10 repen; lekker als ontbijt, tussendoortje of onderweg!